info@ataneamt.ro
str. Alexandru cel Bun, nr. 28, Piatra Neamt, jud. Neamt

Urmariți-ne pe:

BlogEducație JuridicăSesiune de instruire destinată avocaților nemțeni instruiți pentru a preda nonformal educație juridică

februarie 2, 20220
https://ataneamt.ro/wp-content/uploads/2022/02/educatie-juridica.jpg

La solicitarea Asociației Excelsior Neamț (fosta asociație a Tinerilor Avocați Neamț), VeDem Just a organizat vineri 28 ianuarie 2022, o sesiune de instruire destinată avocaților care doresc să predea în mod non-formal educația juridică elevilor din învățământul preuniversitar.

Cursul intensiv de instruire a fost conceput și susținut de judecătorul Cristi Danileț.

Magistratul a prezentat tehnicile și metodele de predare pentru elevi a educației juridice în mod non-formal. Acesta a dezvoltat tematica abordabilă în cadrul fiecărei categorii de vârstă a elevilor, potrivit ghidului „Elevul și Legea”. A participat și avocatul Ioan Mircea David, care a prezentat proiectul „Acționăm Just” pe care îl gestionează din partea VeDem Just. Prezentarea s-a făcut în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, pentru prevenirea consumului și traficului de droguri și etnobotanice.

Reamintim că profesioniștii dreptului pot fi solicitați pentru a avea astfel de întâlniri la solicitarea profesorilor, părinților sau elevilor. Există în acest sens Protocolul semnat de Ministerul Justiției și cel al Educației în anul 2013. Acest protocol a fost reînnoit în anul 2017 când s-au alăturat UNBR și VeDemJust. Detalii la www.educatiejuridica.ro.

Pe lângă această sesiune de instruire destinată avocaților, citește și :”O altfel de educație juridică” la Colegiul Național ”Petru Rareș”

 

Asociația Excelsior Neamț a derulat anul trecut proiectul de amenajare a sălilor de audiere a minorilor în următoarele locații :
  • Tribunalul Neamț,
  • Judecătoria Piatra Neamț,
  • Judecătoria Bicaz,
  • Judecătoria Roman,
  • Judecătoria Târgu Neamț.

În acest an, asociația va organiza predarea non-formală a educației juridice în școlile din județ: coordonatorii proiectului, avocații Cătălin Costea, Andrei Nica și Monica Iosub, doresc ca tinerii avocați să contribuie la educarea elevilor în spiritul respectării legilor și a înțelegerii sistemului juridic.

https://vedemjust.ro/excelsior/?fbclid=IwAR2Y0UoVnXBeV3kIidBYU7DHa0j-X3PYYwM-yCKdOJOJO7slmdbP6e2IbTs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo asociatia tinerilor avocati neamt
str. Mihai Eminescu, bl. 39, ap. 1, Piatra Neamt, jud. Neamt
0742 154 667
0746 677 919
info@ataneamt.ro

Urmariți-ne pe:

CONSULTANTA GRATUITA

Asociatia Tinerilor Avocati Neamt este constituita ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, de utilitate publica, apolitica si cu caracter non-profit.

© ataneamt.ro – Asociatia Tinerilor Avocati Neamt | CIF: 26809227