info@ataneamt.ro
str. Alexandru cel Bun, nr. 28, Piatra Neamt, jud. Neamt

Urmariți-ne pe:

DivorceFamily LawNoutati LegislativeSeparationUncategorizedCameră special amenajată pentru audierea minorilor la Judecătoria Piatra Neamț

noiembrie 22, 20200

 

 

 

Un colț din sediul Judecătoriei Piatra-Neamț are de astăzi, 21 septembrie, destinația de cameră pentru audierea copiilor. Este un altfel de spațiu, comparativ cu sălile austere de judecată, și a fost amenajat la inițiativa Asociației Tinerilor Avocați, aceeași asociație care a amenajat camera pentru audierea minorilor de la Tribunalul Neamț. Designerii au folosit culori neutre, liniștitoare și au încercat să creeze a atmosferă plăcută și relaxantă. Un tablou, o jucărie sau o bomboană pot schimba radical dispoziția unui copil căruia, de fapt, i se decide soarta.

Este foarte important confortul copilului pentru că el este desprins din mediul obișnuit, de școală, de ceea ce-i oferă familia și adus într-o instituție care presupune în primul rând foarte multă seriozitate. Și copiii vin de obicei timorați, dar dacă judecătorul știe cum să se comporte, copiii se vor simți în largul lor. Inițiativa Asociației Tinerilor Avocați din județul Neamț a fost primită cu bucurie de conducerea Judecătoriei Piatra Neamț, care a pus la dispoziție acest spațiu care avea deja menirea de cameră de consiliu. Nu era un spațiu dotat corespunzător. Dorim să mulțumim pentru inițiativă și pentru toată implicarea Asociației Tinerilor Avocați și a designerilor care s-au ocupat de proiect”, a declarat judecătoarea Carmen Melania Isopescu, președinta Judecătoriei Piatra-Neamț.

Camera specială destinată minorilor este a treia din țară, iar avocatul Andrei Nica, președintele Asociației Tinerilor Avocați, a declarat că planurile de viitor imediat ale asociației includ amenajarea unor astfel de spații și la instanțele din Bicaz, Roman și Târgu Neamț.

”Codul de procedură civilă prevede mai multe situații în care este necesar ca magistratul să poarte o discuție cu minorii, iar o discuție cu un străin într-un moment mai greu din viața unui copil poate fi o experiență tulburătoare. Din acest motiv noi am vrut să amenajăm o cameră la standarde europene, să creem un mediu mai prietenos care e menit să destindă pe cât posibil copiii aflați în dificultate. Țin să mulțumesc pe această cale sponsorului nostru principal, Clinica GSM, care a făcut posibilă amenajarea unui astfel de camere, designerilor și colegilor mei Andreea Florea și Cătălin Costea și nu în ultimul rând și doamnei președinte cu care am colaborat foarte bine. Feedback-ul amenajării camerei de la Tribunal este unul foarte bun, mai multe persoane din Cluj au venit și au vizitat acea cameră. S-au făcut două articole pe tema asta. Ne-au felicitat și ne-au spus că suntem un exemplu de urmat. Sperăm să vedem cât mai multe astfel de camere în toată țara, să dăm un exemplu pozitiv mai departe”, a declarat avocatul Andrei Nica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo asociatia tinerilor avocati neamt
str. Mihai Eminescu, bl. 39, ap. 1, Piatra Neamt, jud. Neamt
0742 154 667
0746 677 919
info@ataneamt.ro

Urmariți-ne pe:

CONSULTANTA GRATUITA

Asociatia Tinerilor Avocati Neamt este constituita ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, de utilitate publica, apolitica si cu caracter non-profit.

© ataneamt.ro – Asociatia Tinerilor Avocati Neamt | CIF: 26809227