info@ataneamt.ro
str. Alexandru cel Bun, nr. 28, Piatra Neamt, jud. Neamt

Urmariți-ne pe:

UncategorizedCameră special amenajată pentru audierea minorilor, la Tribunalul Neamț!

iunie 8, 20200
82ef5d7a-0b60-4980-9882-33a4396da95b
IMG_7443
103275072_256648252327583_6019887606486540074_n
video-1591615674

Tribunalul Neamt are din 5 iunie, o camera speciala pentru audierea minorilor. In fiecare luna, aproximativ 20 de copii sunt audiati in diferite spete judecate la instantele tribunalului.

 

Tribunalul Neamț și Asociația Excelsior–Neamţ (ex. Asociaţia Tinerilor Avocați Neamț) şi-au conjugat eforturile pentru amenajarea unei camere, dedicatã audierii minorilor.

Inaugurarea spaţiului special amenajat a avut loc vineri, 5 iunie, la sediul Tribunalului Neamț.

Codul de procedură civilă prevede mai multe situații în care este necesară audierea minorilor într-o serie de procese, cum ar fi adopțiile, plasamentele, stabilirea locuinței minorilor, etc.

În procesele de minori și familie, unde este necesar ca magistratul să poarte o discuție cu minorii, legea prevede că audierea acestora se face în camera de consiliu. De cele mai multe ori, această discuție are loc într-o sală de judecată sau în biroul judecătorului, care predispune la sobrietate. Cu siguranță, pentru copii, acest spațiu nu reprezintă un loc prietenos în care să-și dea frâu liber cuvintelor și emoțiilor.

O discuție cu un străin într-un moment mai greu din viața unui copil, poate fi o experiență tulburătoare și pentru asta este nevoie de o camera special amenajată, menită să destindă pe cât posibil copiii aflați în dificultate.

Astfel, Tribunalul Neamț și Asociația Excelsior Neamţ ( ex. Asociaţia Tinerilor Avocați Neamț), au decis înființarea unui loc special amenajat pentru minori, pentru ca aceștia să poată fi audiați într-un mediu prietenos, care să creeze o atmosferă plăcută și relaxantă, unde copiii să se simtă în siguranță.

Deoarece în incinta Tribunalului Neamț a fost amenajată o astfel de cameră, copiii care sunt implicați în probleme familiale nu vor mai trebui să treacă prin momente apăsătoare când sunt audiați de magistrați, ci într-o atmosferă cu totul diferită față de cum s-a desfășurat până acum. Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu Tribunalul Neamț, iar sponsorul principal al evenimentului este Vitamin Aqua”, a declarat avocatul Andrei Nica, președintele ATA NEAMȚ.

Pe lângă sponsorul principal au mai contribuit: Mobexpert Piatra-Neamț, Cătălin Costăchescu (Atelier CC) și soții Bezem Olivian și Ilinca.

La evenimentul au mai participat judecatoarea Cristina Florea, presedinta Tribunalului Neamt, si avocatul Catalin Costea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo asociatia tinerilor avocati neamt
str. Mihai Eminescu, bl. 39, ap. 1, Piatra Neamt, jud. Neamt
0742 154 667
0746 677 919
info@ataneamt.ro

Urmariți-ne pe:

CONSULTANTA GRATUITA

Asociatia Tinerilor Avocati Neamt este constituita ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, de utilitate publica, apolitica si cu caracter non-profit.

© ataneamt.ro – Asociatia Tinerilor Avocati Neamt | CIF: 26809227