info@ataneamt.ro
str. Alexandru cel Bun, nr. 28, Piatra Neamt, jud. Neamt

Urmariți-ne pe:

Acte de Caritate Avocați NeamțInițiative Avocați2 biblioteci în Spitalul Județean Neamț : o rază de lumină pentru experiența pacienților

iunie 1, 20230
https://ataneamt.ro/wp-content/uploads/2023/06/două-biblioteci-în-Spitalul-Județean-Neamț-Asociația-Tinerilor-Avocați-copy-1280x720.png
În cadrul unei inițiative emoționante care își propune să aducă lumină și inspirație în viețile pacienților, au fost inaugurate 2 biblioteci în Spitalul Județean cu acces gratuit pentru toți cei internați.

 

Inițiativa celor 2 biblioteci în Spitalul Județean Neamț a fost pusă în aplicare cu sprijinul generos al comunității și al donatorilor. Aceștia au recunoscut importanța unei abordări integrate a sănătății, ce include și factorul de binecuvântare pe care cărțile îl pot aduce în recuperarea și starea de bine a pacienților.

Unul dintre inițiatorii acestui demers este Avocatul Andrei Nica, vicepreședintele Asociației Excelsior :

Am inițiat acest proiect pentru a le oferi pacienților și aparținătorilor o activitate în perioada internării. Cartea este un pansament pentru suflet. În lungile ore și zile petrecute în spital, timpul poate fi un aliat și nu un dușman. Îi mulțumesc managerului Alexandru Filimon pentru deschidere. Mulțumesc și partenerilor de la Merlin’s Beverages, cât și doamnei manager al bibliotecii județene, Mihaela Mereuță, pentru donarea volumelor.

Cele două biblioteci sunt amplasate în zone accesibile și liniștite din spital, oferind un refugiu de la monotonia și stresul spitalizării. Spațiile au fost concepute cu atenție pentru a oferi o atmosferă relaxantă și prietenoasă. Aici, pacienții se pot bucura de lectură și pot evada în lumea fascinantă a cărților.

Bibliotecile sunt dotate cu o varietate impresionantă de cărți, care acoperă o gamă largă de genuri și tematici :

 

  • literatură clasică;
  • romane contemporane;
  • cărți de dezvoltare personală, lucrări de știință și tehnologie;
  • altele.

Selecția este concepută pentru a răspunde intereselor diverse ale pacienților.

Există, de asemenea, o colecție specială de cărți pentru copii, pentru a aduce bucurie și educație micilor pacienți aflați în spital.

 

Pe lângă oferirea accesului la cărți, cele 2 biblioteci în Spitalul Județean Neamț vor găzdui și diverse activități culturale și educative:

  • lecturi publice;
  • dezbateri literare;
  • ateliere de creație.

Astfel, pacienții vor avea oportunitatea de a se implica în activități care le vor îmbogăți experiența și le vor oferi un sentiment de comunitate în timpul spitalizării.

Managerul Spitalului Județean Neamț declară că este încântat de această inițiativă:

”Foarte bine că au făcut aceste biblioteci! Am pus una la pavilionul de interne și una în pavilionul chirurgical. Mi-au zis cei care se ocupă de pază că bolnavii deja au luat cărți, ceea ce este foarte bine. Eu am dus două lăzi de cărți și au mai adus ei. Am vorbit la UPU și vor fi donate alte cărți și de către personalul de acolo. Așadar bibliotecile se vor mări. Foarte bună inițiativa, eu le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect!”

Această inițiativă lăudabilă subliniază importanța acordării de îngrijire holistice în domeniul medical. În același timp evidențiază rolul terapeutic pe care lectura și cultura îl pot juca în procesul de vindecare. Pacienții Spitalului Județean vor beneficia acum de un spațiu propice pentru a se relaxa. Aici se dezvolta intelectual și pot scăpa pentru câteva momente de realitatea medicală.

Mulțumită acestor două biblioteci, se deschid noi orizonturi pentru pacienți.

 

Aceștia pot descoperi noi pasiuni, se pot evada în povești captivante și pot găsi un izvor de alinare și speranță în paginile cărților. Este o inițiativă care merită toate laudele și care poate fi un exemplu inspirațional pentru alte instituții medicale din țară și din străinătate.

Articol în presa locală : https://ziarulatitudineadeneamt.ro/2023/05/31/initiativa-laudabila-doua-biblioteci-pentru-pacientii-spitalului-judetean/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo asociatia tinerilor avocati neamt
str. Mihai Eminescu, bl. 39, ap. 1, Piatra Neamt, jud. Neamt
0742 154 667
0746 677 919
info@ataneamt.ro

Urmariți-ne pe:

CONSULTANTA GRATUITA

Asociatia Tinerilor Avocati Neamt este constituita ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, de utilitate publica, apolitica si cu caracter non-profit.

© ataneamt.ro – Asociatia Tinerilor Avocati Neamt | CIF: 26809227